poniedziałek, 22 czerwca 2015

Dlaczego twoje dziecko choruje?



Dlaczego twoje dziecko choruje?


Tytuł oryginału:What's Eating Your Child?: The Hidden Connection Between Foo
Cena katalogowa: 49,40 zł
Oszczędzasz: 7,40 zł
Cena internetowa: 42,00 zł - klik

Poznaj związki między żywieniem, a chronicznymi dolegliwościami wieku dziecięcego. Dr Kelly Dorfman - specjalizująca się w rozwiązywaniu problemów zdrowotnych poprzez odżywianie - proponuje rodzicom proste i skuteczne rozwiązania, których potrzebują, by pomóc dzieciom zdrowo się rozwijać. Poznasz znaczenie cynku w diecie i sposoby na unikanie problemów wynikających z nietolerancji glutenu i kazeiny. Dowiesz się, jak leczyć zaburzenia snu melatoniną, nadpobudliwość magnezem, a niepokój olejem rybnym. Znajdziesz tutaj również łatwy w zastosowaniu program żywieniowy, dzięki któremu możesz skorygować dietę swoich pociech. Dzięki poradom dr Dorfman przestaniesz faszerować dzieci antybiotykami i innymi niezdrowymi środkami. Niech Twoje dziecko je na zdrowie!


środa, 17 czerwca 2015

Żywność pełna kłamstw. Jak przemysł spożywczy świadomie rujnuje Twoje zdrowie. Recenzja.


Żywność pełna kłamstw. Jak przemysł spożywczy świadomie rujnuje Twoje zdrowie. Dr Hans-Urlich Grimm. Recenzja.


Od Wydawnictwa Vital:

Robiąc zakupy w hipermarkecie, wierzysz, że znajdziesz tam szeroki wybór zdrowych produktów spożywczych. Jednak to tylko złudzenie. Dr Grimm, ekspert zajmujący się odżywianiem oraz autor światowych bestsellerów przedstawia szokujące informacje na temat tego, co zawiera codzienne pożywienie. Uświadamia nam, że obecnie rynek produktów spożywczych został opanowany przez korporacje, których interesy nie polegają na tym, by dostarczać świeżej i zdrowej żywności, a głównie takiej (...) (czytaj dalej).


sobota, 13 czerwca 2015

WOW! Różowy ELEFUN S2. Recenzja.


Od jakiegoś czasu zastanawiałam się nad kupnem nowego uchwytu do samochodu. Wybór jak się okazuje nie jest wcale taki łatwy. Szukałam czegoś praktycznego, solidnego, ale nic jakoś szczególnie nie wpadło mi w oko. Do czasu, gdy został mi zaproponowany do testów ELEFUN S2 w jakże nietypowym a zarazem uroczym kolorze. Pomyślałam, że czegoś takiego właśnie szukałam, jest praktyczny, wygląda solidnie a w dodatku ma to coś, co wyróżnia go spośród wielu innych modeli.

Kolor różowy podobno najbardziej lubią małe dziewczynki a z czasem fascynacja nim zazwyczaj opada po to, aby z wiekiem na nowo do niego dojrzeć. Ja swój okres buntu na róż mam za sobą i aktualnie jest to kolor, który w palecie barw jak najbardziej akceptuję. Może nie do końca lubię go w swojej garderobie, ale wszelkie dodatki i gadżety w tym kolorze cieszą moje oko. Mimo że wielu mężczyzn nie ma problemu z noszeniem ubrań w tym kolorze, róż wciąż pozostaje zarezerwowany głównie dla płci żeńskiej. 





poniedziałek, 8 czerwca 2015

czwartek, 4 czerwca 2015

Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą. Dr Hans-Ulrich Grimm.


Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą. Dr Hans-Ulrich Grimm.


Autor ujawnia działanie najpopularniejszych dodatków spożywczych, w tym aromatów, enzymów, środków modyfikowanych genetycznie, ekstraktu drożdżowego, maltodekstryny i syropu glukozowo-fruktozowego. Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemicznych środków w jedzeniu z szybszym starzeniem się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol oraz dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit. Czytaj dalej.

EAN9788364278280
ISBN978-83-64278-28-0
Numer wydania1
Rok wydania2014
Format14,5 x 20,5 cm
Ilość stron352
Oprawa: miękka
Fragment książki (pdf) -> klik