sobota, 1 września 2012

Butterfly Collection Ceramic

Butterfly Collection Ceramic 


Przedstawiam Wam kolejny łup z tzw "chińczyka" ;) Tak, tak zaglądam tam i czasem coś ciekawego kupię. Lakier pochodzi od Polskiej firmy (tak mi się wydaję;)), jest to kolor nr 153. Podobno ma on specjalną formułę i jest super mocny - niestety tego nie przetestowałam bo paznokcie maluję przeważnie co drugi dzień;)





Do zakupu skusiła mnie jego kolor, gdyż idealnie pasował do sweterka którego miałam właśnie na sobie ;) Oczywiście nic nie stało na przeszkodzie aby go kupić bo kosztował 3zł ;)

Ile warstw potrzebujemy aby dobrze pokryć płytkę paznokcia?
Dwie lub trzy warstwy.



Jak długo wysycha?
Lakier wysycha ok.4min.

Jak się go zmywa?
Bez problemu.

Farbuje płytkę paznokcia?
Nie farbuje.

Ile kosztuje?
Ja zapłaciłam 3zł.

Czy kupię go ponownie?
Pewnie tak.


Opinia:

Lakiery z tej serii mają ciekawe kolory i niska cenę. Ten szczególnie przypadł mi do gustu. Podoba mi się ten musztardowy kolor - niestety zdjęcia go w pełni nie odzwierciedlają.

Bezalkoholowa Pina Colada z nuta mięty. Przepis z wykorzystaniem miąższów z owoców od Soków z Dżungli.

Bezalkoholowa Pina Colada z nuta mięty. Przepis z wykorzystaniem miąższów z owoców od Soków z Dżungli.





Co potrzebujemy?
- 100 gram miąższu kokosa
- 30 gram miąższu ananasa z miętą
- 3 łyżki cukru
- 200 ml wody


Jak przyrządzić?

Bardzo prosto! Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do powstania jednolitej masy.
Doskonale smakuje zaraz po przyrządzeniu - jeszcze chłodne. Koktajl działa orzeźwiająco i jest naprawdę pyszny!



Ciekawostka: W Indiach kokosy są symbolem płodności - duchowni obdarowują nimi kobiety, które pragną urodzić dziecko.

Ananas to owoc bogaty w witaminy: C, beta-karoten (prowitamina A), witaminy z grupy B i składników mineralnych takich jak potas, magnes i wapń. Zawiera on także silny enzym zwany bromelaina, która według najnowszych badań, posiada właściwości przeciwzapalne, rozkłada białka przez co ułatwia trawienie i przyswajanie składników odżywczych z żywności. Wykazuje właściwości przeciwzapalne i przeciwbólowe w kontuzjach sportowych.


Nie wiesz gdzie w Polsce kupić te pyszne owoce?
Zapraszam do sklepu: owocezdzungli.pl

Miąższ Ananasa z miętą oraz kokosa otrzymałam dzięki uprzejmości firmy Soki z Dżungli.



Wołowina duszona w soku z Aceroli. Przepis z wykorzystaniem miąższu Aceroli od firmy Soki z Dżungli.

Wołowina duszona w soku z Aceroli. Przepis z wykorzystaniem miąższu Aceroli od firmy Soki z Dżungli.




Co potrzebujemy?

- 50g miąższu z aceroli.
- kilka plastrów wołowiny ( u mnie udziec)
- jedną małą marchewkę
- jedno małe jabłko
- 2 łyżki śmietany
- wodę
- szczyptę soli i pieprzu
- szczyptę ziół prowansalskich.


Jak przygotować?

-Mięso marynujemy przez 24h w miąższu z Aceroli

- Mięso podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu w głębokiej patelni.
- Obraną marchewkę kroimy w kostkę.
- Jabłko obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach.
- Do podsmażonego mięsa wlewamy wymieszany z połową szklanki wody miąższ aceroli , który pozostał nam w naczyniu w którym marynowaliśmy mięso. 
- Dodajemy marchewkę i jabłko.
- Przykrywamy i dusimy na małym ogniu w razie potrzeby dodając co jakiś czas wodę.
- Kiedy wołowina będzie już miękka zabielamy sos dwoma łyżkami śmietany.
- Pozostawiamy na ogniu do zagotowania.
- Ściągamy z ognia i doprawiamy szczyptą soli, pieprzu i ziół prowansalskich.

GOTOWE - SMACZNEGO!

Być może danie nie wygląda zachęcająco, ale naprawdę był mega dobre! Już tęsknie za tym jedzeniem ;) 

Acerola inaczej wiśnia z Barbados ma charakterystyczny zapach oraz kwaśny smak. Zawiera dużo więcej witaminy C niż cytryna!

Nie wiesz gdzie w Polsce kupić Acerolę?
Zapraszam do sklepu: owocezdzungli.pl

Miąższ Aceroli otrzymałam dzięki uprzejmości firmy Soki z Dżungli.



Duszona wołowina z sosem musztardowo-paprykowym. Przepis z sosem Tarsmak

Duszona wołowina z sosem musztardowo-paprykowym. Przepis z sosem musztardowo paprykowym Tarsmak.




Co potrzebujemy?

- kilka plastrów wołowiny ( ja użyłam udźca)
- pół czerwonej papryki
- łyżkę mąki
- wode
-sos musztardowo paprykowy Tarsmak

Jak przygotowac?

Wołowinę marynujemy przez 24h w sosie musztardowo paprykowym firmy Tarsmak.



- Mięso podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu w głębokiej patelni.
- Paprykę kroimy w kostkę.
- Do podsmażonego mięsa wlewamy szklankę wody.
- Dodajemy paprykę.
- Dodajemy ok. 5 łyżek sosu musztardowo paprykowego Tarsmak.
- Przykrywamy i dusimy na małym ogniu w razie potrzeby dodając co jakiś czas wodę.
- Kiedy wołowina będzie już miękka zagęszczamy sos mąką (1 łyżeczka na 1/3 szklanki).
- Pozostawiamy na ogniu do zagotowania.

GOTOWE - SMACZNEGO!

Sos firmy Tarsmak testuję dzięki uprzejmości portalu urodaizdrowie.pl

Recenzje wszystkich otrzymanych od portalu sosów Tarsmak zostaną umieszczone w najbliższym czasie po zaprezentowaniu kilku pomysłów na zastosowanie ich.

Kanapki z łagodnym sosem do kanapek Tarsmak

Kanapki z łagodnym sosem do kanapek Tarsmak





Z sosem kanapkowym za dużo poszaleć nie można, chociaż pomysłów na kanapki może być mnóstwo. Dziś sprawdzałam jak smakuje on w połączeniu z żółtym serem, czerwoną papryką, pomidorem, ogórkiem i ciemnym pieczywem z ziarnami, a o to efekty:




Sos firmy Tarsmak testuję dzięki uprzejmości portalu urodaizdrowie.pl

Recenzje wszystkich otrzymanych od portalu sosów Tarsmak zostaną umieszczone w najbliższym czasie po zaprezentowaniu kilku pomysłów na zastosowanie ich.