poniedziałek, 8 czerwca 2015

Ryż po chińsku, szybki, smaczny i tani posiłek.


Ryż po chińsku, szybki, smaczny i tani posiłek.




Składniki:
- 2 torebki ryży
- ok. 30 dag piersi z kurczaka 
- pół opakowania mrożonej mieszanki chińskich warzyw

Koszt: ok. 9 zł Liczba porcji: 4 Czas przygotowania: ok. 30 min. 


Ryż ugotować według zaleceń na opakowaniu. W międzyczasie na patelni podsmażyć mrożone warzywa i pokrojoną w kostkę  lub w paski pierś z kurczaka. Do podsmażonych składników dodać ryż i przyprawę. Całość dobrze wymieszać. 
Smacznego!


Wszyscy bardzo polubiliśmy ryż przyrządzony w ten sposób. Jest to danie bardzo smaczne, szybkie w przygotowaniu i niedrogie. Przyprawa do kurczaka po chińsku ze e-sklepu Rafex pasuje do tego dania idealnie, jest tania i bardzo aromatyczna. Warto się w nią zaopatrzyć, gdyż to ona wykonuje całą "robotę" za nas :). W skład tej przyprawy wchodzą: kmin rzymski, kurkuma, kolendra, gorczyca, chili, papryka słodka, papryka ostra. koper włoski, pieprz, goździki, cynamon i sól.



4 komentarze:

  1. Tak jakoś nam się skojarzyło z sałatką z zupek chińskich - też pyszna. Znasz?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Słyszałam o niej wiele razy, ale jeszcze nigdy nie smakowałam ani nie robiłam :)

      Usuń
  2. Lubię jak jest szybko i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszelkie formy aktywności na moim blogu. Każdy szczery komentarz daje mi mnóstwo siły i całą masę radości!