niedziela, 3 maja 2015

Prosta i szybka w przygotowaniu tarta kawowa.

Tarta kawowa 



Składniki:
- opakowanie kruchego ciasta
- 450 ml schłodzonej śmietany 36%
- 3 tabliczki białej czekolady (300 g)
- 3 płaskie łyżeczki mocnej kawy rozpuszczalnej + ok. 60 ml wody



Przygotowanie:
Ciastem wykładamy spód blaszki i pieczemy według informacji zawartych na opakowaniu. Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie rozpuszczamy czekoladę w gorącej kąpieli i odstawiamy. Ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy wystudzoną kawę i czekoladę i łączymy miksując przez krótki czas. Masę wykładamy na wystudzony spód i wkładamy do lodówki na minimum 3-4 godziny.

Oczywiście jeżeli mamy więcej czasu możemy kruche ciasto przygotować sami :)

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszelkie formy aktywności na moim blogu. Każdy szczery komentarz daje mi mnóstwo siły i całą masę radości!