niedziela, 5 sierpnia 2012

Domowe Spaghetti




Składniki:

-Przecier pomidorowy 350g (może być kupiony o zawartości pomidorów min.99%)


-mięso mielone (na dwie porcje to ok.15dag)

-makaron spaghetti

-2 duże ząbki czosnku

-przyprawa do spaghetti Prymat

-2 łyżki oliwy

-szczypta soli


-przyprawa do wieprzowiny Prymat

-szczypta ostrej papryki


-tarty parmezan lub inny ser

 dodatkowo można użyć świeżej bazylii.


Mięso podsmażyć na głębokiej patelni wraz z przeciśniętymi przez praskę dwoma ząbkami czosnku, przyprawić  łyżką przyprawy do mięsa wieprzowego . Wlać przecier pomidorowy, wymieszać. Doprawić szczyptą soli, papryki ostrej i łyżka przyprawy do spaghetti. Zagotować. Podawać z ugotowanym makaronem spaghetti posypane serem i świeżą bazylią.









7 komentarzy:

  1. aż nabieram chęci na takie jedzonko :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda przepysznie! pozdrawiam, ciekawy blog :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale mi smaka zrobiłaś na makaron.
    ijeee, nie ładnie ;**

    OdpowiedzUsuń
  4. I znowu mi smaka zrobilas :P Jak nie na pizze to na spaghetti. Osz Ty :P

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszelkie formy aktywności na moim blogu. Każdy szczery komentarz daje mi mnóstwo siły i całą masę radości!